Rask af Natur på kontoret

Udover at være vild med KONTOR-ERGONOMI, så er jeg også vild med NATUR.

Rask af Natur hedder mit nyeste skud på stammen. Kom med ud i den friske luft, med højt til loftet og plads til at trække vejret frit.

Why? Vi lever i stigende grad indendørs, og sidder ned i gennemsnit 11 TIMER i døgnet, ja du læste rigtigt 11, det viser nyere forskning. Det meste af tiden i bilen, til møder og bag dit skrivebord. Og det vanvittige er, at den tid du sidder ned, ikke kan erstattes, den er for evigt passeret. Så der er grund til at nytænke vores arbejdsdag. Det vil jeg gerne skabe opmærksomhed om og bidrage til, at vi ændrer på.

Jeg ved at kroppen er skabt til bevægelse og vi er skabt af natur, vi er bare forsvundet for langt væk fra det oprindelige. Vi skal have skabt en bedre kultur og balance mellem vores teknologi og vores indre Natur.

Med Rask af Natur på kontoret vil jeg …

🌳 Gerne i dialog med jer og bidrage med mine input til en hverdag med Natur. Studier viser allerede de positive effekter for ophold i Naturen, hvordan kan det anvendes på arbejdspladsen? Gevinsterne kan åbne for bedre trivsel, energi og koncentration.

Lad os sparre med hinanden om jeres tanker og udfordringer enten online eller fysisk møde og jeg bidrager med mine ideer, input og evidens til jer. Hvad koster 10 minutters gåtur på bundlinjen? Og hvad giver den investering retur til jer som virksomhed? (jeg ved du tænker det :o) Ring hvis du blot er lidt nysgerrig.

🌳 Gerne skabe et Natur-arrangement til jer som teambuilding og inspiration til, hvordan I kan bruge Naturen på arbejde og i fritiden eller blot en Naturoplevelse til jer.

Et fokus kunne være ”Bevæg dig og bliv bevæget ved hjælp af stræk, afspænding, bevægelse der folder dig ud og giver plads til dit flow i kroppen. I Naturen er der også rig mulighed for at få skærpet dine sanser og øge koncentrationen. Vi skal kende mulighederne for at opnå bedre trivsel og balance i krop, sind, ånd og hjerte, ved at bruge Naturen.”

Jeg skræddersyer naturligvis arrangementer efter jeres ønsker og behov.

I skrivende stund har jeg sat mig ud på terrassen for at arbejde. Tilpas overskyet, så jeg kan se skærmen – og nøj hvor frisk luft til hjernen gavner min energi og mit hoved. Dårlig samvittighed? jaa daa, for kan en arbejdsmiljøkonsulent tillade sig det?? Ja det kunne hun så godt. Det er en del af min variation i hverdagen for at skifte stilling og bevare min energi. Lige som en gåtur kan være det, når jeg skal reflektere eller arbejde med et program til Naturtræning.

Hvad kan du gøre lige nu og her

Jeg har lavet disse enkle øvelser, 12 i alt, 3 sider du frit kan hente og printe ud. Det blev også til et par videoer. Du er mere end velkommen til at videreudvikle dem og lave dine egne.

Brug dem som inspiration til din næste udendørs pause, gåtur alene eller sammen med andre. Udfør øvelserne så de passer til dig og din krop og gentag gerne flere gange, men husk lidt har også ret. Du mærker selv efter, hvad der giver mening for dig.

Ideen er at blive ladet op, bevæge kroppen og bruge sanserne udendørs. Øvelserne inspirerer til at løsne spændinger i kontorkroppen, skabe flow for vejrtrækning, energi og øge blodgennemstrømningen.

Ved lette stræk og afspændingsøvelser, skaber du de bedste muligheder for vejrtrækningen, der skal ilte og nære dig, både fysisk og mentalt. Og i Naturen mærker du vinden, vejret, lyset der ligeledes bringer dig tilstede lige nu og her og bidrager til positive oplevelser for krop, sind, ånd og hjerte. Se flere gevinster ved at opholde dig mere i naturen på min anden hjemmeside raskafnatur.dk

Jeg ønsker for jer, at der er en park, skov, vand, græs, træer og/eller frisk luft i nærheden af jer. Det skal være enkelt og let.

Vil du høre mere, så tøv ikke med at kontakte mig, jeg vil gerne komme med mit bidrag og input til at bruge Naturen mere i jeres hverdag på kontoret.

Klik på billedet og download PDF med øvelserne. Der er 3 sider ialt.

Kontorpause i naturen
Kontorpause i naturen

Dejlig oplevelse i skoven sammen med Marianne fra Rask af Natur.

Vi havde lavet en aftale med Marianne som skulle lave nogle aktiviteter i skoven for 45 frivillige i Idræt i dagtimerne, Vejle. Dagen skulle bruges som ”opstartsdag” for sæsonen.

Og hvilken oplevelse vi alle fik. En masse spændende øvelser hvor man både skulle bruge sanserne og hjernen. Marianne var rigtig god til at tilpasse øvelserne/opgaverne til målgruppen. Og vigtigst af alt, så har jeg efterfølgende fået rigtig mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne, som fortæller at det var en af de bedste ”opstartsmøder” de havde været med til.

Mvh Lars Damgaard

Leder af Idræt I Dagtimerne

August 2023.

I oktober 2023 trak vi stikket fra vores normale arbejdsplads til fordel for Danmarks Mentale Sundhedsdag. Vi tog på mental skovtur med Marianne fra Rask af Natur.

Formålet med den mentale sundhedsdag var for DGI Huset Vejles ansatte, at bruge to timer i skovens dybe stille ro, hvor vi havde god tid til at lytte til hinanden på tværs af afdelingerne og få en uformel snak om, hvad mental sundhed på arbejdspladsen er for en størrelse.

Arrangementet var planlagt og udført af Marianne Rask Hansen – kæmpe ros herfra for et fantastisk uformelt arrangement, hvor vi fik reflekteret og snakket om, hvordan vi i vores daglige arbejde, kan blive bedre til at bidrage til kollegaens trivsel.

Tak til Marianne fra Rask af Natur og tak til Velliv Foreningen for at støtte skovturen økonomisk. Det giver noget godt til sammenholdet at skifte arbejdspladsen ud med bøgeblade og skovbund for en stund

Venlig hilsen

Bo Jordansen, Direktør

DGI Huset, Vejle

En aktiv pause på jeres næste dagsmøde med Rask af Natur

Denne time byder på en stille gåtur og let aktivitet udenfor i Naturen.

Undervejs på udvalgte steder, inviterer jeg til aktiviteter fra Naturtræning parvis eller i små grupper, med en legende, sansende og kreativ tilgang, samt bløde, blide stræk- og afspændingsøvelser, der giver ro og nærvær for krop og sjæl.

Vi skal opleve, se og sanse naturen på en anderledes måde, øge opmærksomheden på krop og sind, lave plads til den gode vejrtrækning og finde jordforbindelsen.

Hold en pause fra jeres dagsmøde, få en ny oplevelse med dine kollegaer og energi til resten af jeres møde.