Rask af Natur

Rask Holdning lancerer Rask af Natur. Jeg giver inspiration til øvelser og opmærksomhed i Naturen samt hvordan du styrker dit immun system selv – alt i alt er mit fokus Mental og Fysisk Sundhed for dig. Det som jeg hidtil har arbejdet med, nu blot også ude i Naturen.

1. Øvelse til at skabe jordforbindelse for dig.

Gå ud i skoven og find dig en lysning, hvor du kan lave denne lille øvelse. Vi kan komme til at være meget oppe i hovedet med tanker om alt muligt og umuligt. Denne øvelse er god til at komme ned i kroppen igen og få jordforbindelse.

Begynd med at stampe i jorden et par minutter, for at få varme i kroppen og lidt puls på. Send din opmærksomhed ned til fødderne. Mærk hvor du stamper, og mærk hvad der sker op i kroppen.

Stå nu stille med parallelle ben, luk eventuelt øjnene og mærk efter hvad der sker i kroppen. Hvor er der varme? Spændte du op? Summer det?

Pendulér nu ganske stille og roligt frem og tilbage, sørg for at have vægten fordelt ligeligt på begge fødder. Bevægelsen sker fra ankelleddet og din krop er lang og lige. Træk vejret stille og roligt igennem, og hold din opmærksomhed ved fødder og ankelled. Brug så få kræfter som muligt på bevægelsen, brug kun lige det der skal til for at pendulere. Prøv om du kan slippe unødvendige spændinger.

Lav bevægelsen mindre og mindre igen til du til sidst står stille. Mærk hvordan det føles i kroppen lige nu. Var det svært at have opmærksomheden på fødderne hele tiden? Kom du til at holde vejret? Blev du mere afspændt?

På din gåtur hjem igen, fortsæt med at holde opmærksomheden på dine fødder.

God gå-fornøjelse.

Siden 2008 har Marianne Rask Hansen arbejdet som ergonomikonsulent for CityFys A/S. Arbejdet består i ergonomigennemgang og ergonomikurser hos vores virksomhedskunder.

Marianne er yderst professionel og fagligt velfunderet

Marianne er yderst professionel, fagligt velfunderet og leverer altid til vores kunders tilfredshed – og mere til. Samarbejdet med Marianne er og bliver en udsøgt fornøjelse!

Tom Wedele Petersen, adm. direktør i, CityFys A/S

Nu har vi fået bedre styr på vores dårlige vaner!

Efter en rigtig god gennemgang af hver enkelte arbejdsplads her på kontoret, hvor Marianne snakkede lysindfald, skærmplacering, optimal udnyttelse af bordet og rigtig siddekomfort har alle medarbejdere fået lidt at tænke på.

Nu minder vi hinanden om ergonomi, når vi ser en der står ”forkert”, og der trænes flere steder dagligt med elastikkerne.

Vejledningen var meget konkret og ikke højtflyvende”

Vi har oplevet Marianne Rask Hansens arbejde som yderst professionelt og gennemarbejdet.

Medarbejderne siger bl.a.: “Vejledningen var meget konkret og ikke højtflyvende” og “Stort engagement. Næsten så det kunne mærkes på hende selv, at vi kom til at sidde bedre. Hun stoppede ikke før vi og hun var tilfreds”.

Vi er meget tilfredse med samarbejdet med Marianne.

Sonja Elgaard, HR konsulent, DGI Vingsted