Hvorfor er et godt arbejdsmiljø så vigtigt for din virksomhed?

Hav altid fokus på et godt arbejdsmiljø. Dine medarbejdere er din vigtigste ressource, for at lykkes med din virksomhed. Derfor er det vigtigt, at de fungerer så godt som muligt, så hjælp dine medarbejdere med at have fokus på deres ergonomiske sundhed. Et godt arbejdsmiljø øger produktiviteten og giver gladere kunder.

Kontorarbejde kan være meget ensidigt for kroppen. At sidde i samme arbejdsstilling størstedelen af arbejdsdagen kan være belastende – og vi bruger faktisk halvdelen af vores vågne tid på at arbejde. Det er de samme muskler, sener og led, der påvirkes hele tiden.

Er arbejdsmiljøet dårligt på en virksomhed, kan det hurtigt blive dyrt. Det kan føre træthed, nedslidning og andre former for dårligt helbred. Det kan betyde, at sygefraværet bliver højt, og i sidste ende kan det måske ende med en fratrædelse. Et dårligt arbejdsmiljø, går ikke kun ud over medarbejderen selv, men ofte også kollegerne, familien – og måske endda kunderne.

Ofte skyldes problemerne ting eller kommunikation på arbejdspladsen, som kunne være gjort bedre. Hvorfor så ikke forebygge og løse udfordringerne, inden de for alvor opstår?

De samlede omkostninger ved et dårligt arbejdsmiljø kan opdeles i:

  • Den del af fraværet, som skyldes ting på arbejdspladsen, og som derfor kan ændres, før det går galt
  • Omkostningerne til løn under sygdom
  • De afledte omkostninger (som man måske ikke umiddelbart har så meget fokus på)

Mærker du ømhed i kroppen, og træthed er det bl.a. vigtigt at få tjekket ergonomien, så du undgår skader. Det er ofte få ting i din hverdag, som skal justeres, det kan også være mere dybdegående. Forebyg problemer med ondt i lænd, ryg og skuldre og få et godt arbejdsmiljø. Det kan Rask Holdning hjælpe dig med. Læs mere her.